Isparta Şehir Hastanesi,2.Açılış yıl dönümünü büyük bir organizasyonla taçlandıracak.
11 Aralık 2018

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ, 2. AÇILIŞ YILDÖNÜMÜNÜ   BÜYÜK BİR ORGANİZASYONLA TAÇLANDIRACAK.

Bilindiği üzere  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla yayımlanan 2018/6 Sayılı Genelge ile 2019 yılı “Prof.Dr. Fuat SEZGİN Yılı” ilan edilmiştir.

Bu kapsamda Isparta Şehir Hastanesi’nin ikinci açılış yıldönümü olan 21 Mart 2019 tarihinde Merhum  Prof.Dr. Fuat SEZGİN'in anısına  İslam Tıp Tarihi Sempozyumu  düzenlenecektir.

Tek oturum halinde icra edilecek Sempozyumun Oturum Başkanlığını Doç.Dr.Tuğba GÜRSOY KOCA, Sekreterliğini ise Uzm.Dr. Pınar KARABACAK yapacaklar. Sempozyumda Dr.Öğr.Ü. Mehmet BALYEMEZ, Dr. Fuat İNCE, Prof.Dr. Adnan ATAÇ ve Prof.Dr. H. Kadircan KESKİNBORA konuşmacı olarak yer alacaklar.

Ele alınacak konular ise “Batının Karanlık Çağı Doğunun Altın Çağı”, “Eski Uygarlıklardan Günümüze Dünya Tıp Tarihine Genel Bakış”, “İslam Kültür ve Medeniyetinde Tababet” ve “Tıbba Yön Veren Müslüman Hekimler ve Bilime Katkıları” olarak belirlenmiştir.

Detaylar ve program ilerleyen tarihlerde ilan edilecektir.

sempozyum.jpg