Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2021

• ftr3.jpg

DOKTORLARIMIZ

ADI  SOYADI  ÜNVANI  BÖLÜMÜ

Gökçen AY USLUSOY  Uzman Doktor   Fizik Tedavi Pol.
Hale Gül BOZKURT  Uzman Doktor   Fizik Tedavi Pol.
Sultan YİĞİT  Uzman Doktor   Fizik Tedavi Pol.
 Sabahat Gaye BALDUĞUzman Doktor   Fizik Tedavi Pol.
 Gonca DOĞAN ÖNCÜLUzman Doktor   Fizik Tedavi Pol.
 AyşegülTEKDUR Uzman Doktor  Fizik Tedavi Pol.
 HüseyinARSLAN Uzman Doktor Fizik Tedavi Polk.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON SERVİSİ

7 hekim ile her gün 4 poliklinik hizmeti vermektedir. Toplamda 12 hemşire çalışmaktadır. Toplam 39 yataklı servisimizde 1 ve 2 servis olarak ikiye ayrılmıştır.

Ayrıca fizik salonumuz bulunmaktadır. Salonumuzda yaklaşık 350 hastaya hizmet verilmektedir. 36 kabinimiz 4 tane ayrı odamız bulunmaktadır. Salonumuzda 16 kişi hizmet vermektedir.

Hafta sonu saat 17:00'ye kadar hizmet verilmektedir.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON NEDİR?

Kas-iskelet sistemi problemleri, nörolojik hastalıklar, kronik ağrı ve kansere bağlı özürlülük gibi akut ve kronik problemlere bütünsel olarak yaklaşan tüm yaş gruplarında özürlülüğe yol açan tıbbi durumların önlenmesi, teşhisi, tedavisi ve rehabilitasyonuyla ilgilenen tıp dalıdır.Isparta Şehir Hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde; kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisini düzenlemek, kişilerin fonksiyonel kapasitelerini ve günlük aktivite performanslarını üst düzeye çıkararak yaşam kalitelerini artırmak ve bu doğrultuda tüm sistemlere yönelik kapsamlı bir rehabilitasyon programıyla rehabilitasyon ihtiyacı olan hastaların gereksinimlerini karşılamak amacıyla hizmet veriyoruz.
Rehabilitasyonda amaç, bireyin fonksiyonel kapasitesini artırmak, özgürlüğü önlemek ve iyileştirmek, bireyin günlük yaşamda bağımsız duruma gelmesini sağlamak ve yaşam kalitesini artırmaktır.

HANGİ HASTALIKLAR FİZİK TEDAVİ PROGRAMINA DÂHİL OLUR?

* Ağrılı eklem sorunları
* Bel ve boyun ağrıları
* Kol, dirsek, el ve bilek ağrıları (sinir sıkışmaları, tenisçi direği, karpal tünel sendromu…)
* Elde, ayakta uyuşma