1-7 Ekim tarihleri arasında "Emzirme Haftası" etkinlikleri
04 Ekim 2023

Sağlık Bakanlığı tarafından emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla "Anne sütünün teşviki ve Bebek Dostu Hastane Kuruluşları programı yürütülmekte ve Program neticesinde bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmektedir. Emzirme konusunda farkındalık oluşturmak için ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında "Emzirme Haftası" kutlanmaktadır. Hastanemiz de Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında
servisimizde stant açılarak bilgilendirici broşürlerimiz dağıtıldı.
Doğum yapan annelerimiz ve yakınlarına emzirme hakkında eğitimlerin verilerek uygulamalı olarak emzirme teknikleri gösterildi.
İdarecilerimizin de katılım gösterdiği, doğum yapan annelerimiz ve refakatçilerine lohusa şerbeti ve çeşitli ikramlar  sunulduğu etkinlikte Anne sütü ve Emzirme eğitiminin farkındalık açısından çok faydalı olduğunu belirten anne ve anne adayları etkinlikten son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler.