22 Kasım 2021

Hastanemiz Diş Hekimi Serdar GENÇ ile Diş Hekimleri günü nedeniyle yaptığımız şöyleşi ;Ülkemizde her yıl 22 Kasım tarihi "dişhekimliği günü" olarak ve içinde bulunduğu hafta da "toplum ağız diş sağlığı haftası" olarak kutlanmaktadır.
Diş hastalıkları yaygın görülen bir sağlık sorunudur ve  sistemik bir çok hastalığın gelişiminde de rol alan etkenlerden olduğu bilinmektedir. Bu sebeple küçük yaşlardan itibaren bireylere ağız ve diş bakımı alışkanlıklarının kazandırılması çok önemlidir.
Ağız ve diş sağlığının korunması kapsamında en önemli adım düzenli olarak günde iki defa dişlerin etkin bir biçimde fırçalanması ve diş ipi kullanımıdır.
Ayrıca  altı ayda bir yapılan dişhekimi kontrolü, ağız ve diş sağlığının korunması ve sürdürülmesi açısından çok önemlidir.
Koruyucu yaklaşımlar diş ve dişeti sağlığının korunmasında en önemli faktördür. Ancak oluşmuş olan ağız ve diş sağlığı problemlerinin de hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekir. Özellikle çürük dişler şiddetli ağrılara ; eksik dişler çiğneme, konuşma ve estetik sorunlara; dişeti hastalıkları ise erken diş kayıplarına sebep olabilir. Bunun dışında sistemik bazı hastalıklar da ağız ve diş kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle gerekli tedaviler ihmal edilmeden yaptırılmalıdır.