ANNE SÜTÜNÜN TEŞVİKİ VE BEBEK DOSTU SAĞLIK KURULUŞLARI" PROGRAMI
07 Haziran 2018

ANNE SÜTÜNÜN TEŞVİKİ VE BEBEK DOSTU SAĞLIK KURULUŞLARI" PROGRAMI

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF her bebeğin doğumdan itibaren ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini 6. aydan sonra ek besinlerle birlikte olmak koşuluyla 2 yaş ve ötesine kadar anne sütüyle beslemenin devam ettirilmesini önermektedirler.

Bebek dostu hastanelerin bir özelliğide hastane çıkışından sonra annelerde emzirme alışkanlığının devamlılığını sağlamaktır. Anneler, taburcu olduktan sonra da emzirmeye devam edebilmeleri, karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmeleri, bebeklerinin ve kendilerinin kontrollerini yaptırabilmeleri açısından başvurabilecekleri sağlık kuruluşları ve hastanemiz anne destek gurubu hakkında bilgilendirilmekte ve hastanemizde doğum yapan annelere ev ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

• Anne sütü haberi.jpg
  • Anne sütü haberi1.jpg