COVİD-19 HASTALARINA MHRS İLE GÖRÜNTÜLÜ MUAYENE HİZMETİ BASIN BÜLTENİ
13 Ocak 2021

COVİD-19 HASTALARINA MHRS İLE GÖRÜNTÜLÜ MUAYENE HİZMETİ BASIN BÜLTENİ

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından COVİD-19 hasta, temaslı ve karantina sürecindeki hastalara yönelik Görüntülü Muayene Randevusu (Tele Sağlık) hizmeti başlatılmıştır. Covid-19 hastalarına yönelik hizmet “DR. e-Nabız” olarak verilmektedir.

Dr. e-Nabız Nedir?

Dr. e-Nabız Sağlık Bakanlığı'na ait bir görüntülü görüşme (Tele Sağlık) sistemidir.
Sistem üzerinde hastalar ve hekimler çevrimiçi görüşme yapabilirler. Dr. e-Nabız Sistemi COVID-19 pandemisi dolayısı ile pozitif veya temaslı durumunda olan kişilerin çevrimiçi sağlık hizmetlerine ulaşabilmesini sağlar.

Nasıl Randevu Alabilirim?

COVID-19 pandemisi kapsamında pozitif veya temaslı durumundaki kişiler Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) web sayfasından veya 182 Çağrı Merkezi üzerinden görüntülü görüşme randevusu alabilirler.
Randevu saati geldiğinde, Dr. e-Nabız sisteminden görüntülü görüşme yapılabilir.

Dr. e-Nabız Sistemi şu anda ilimizde Isparta Şehir Hastanesi bünyesinde Göğüs Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerinde görüntülü görüşme (Tele Sağlık)  hizmeti vermeye başlamıştır.

Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim?

Dr. e-Nabız Sistemi'ne e-Devlet parolasıyla veya Hasta Randevu Numarası (HRN) ve T.C. Kimlik numarası ile giriş yapılabilir. Ayrıca MHRS randevusu sonrasında hastaya ulaşan link aracılığıyla açılan sayfada hasta T.C. Kimlik numarası yazılarak sisteme giriş yapılabilir.

Ayrıca; Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Covid-19 hastalarına yönelik “Dr. E-nabız” uygulaması hakkında SMS bilgilendirme mesajları gönderilmeye başlanmıştır.