Yeni Doğan Yoğun Bakım

Yeni Doğan Yoğun Bakım Hakkında

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Klinik Ulaşım

Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesi D Blok 1. katta Yoğun Bakımlar bölümünde bulunmaktadır.

Hastalık Türleri

Ağırlıklı hasta profilimiz Yenidoğan Sarılığı, Bronkopnömoni, Kusma, Beslenme Yetersizliği, Hepatitli Anne Bebeği, 3. seviye için Prematüre Bebekler, Solunum Sıkıntısı, Neonatal Pnömoni vb. hastalardır.

İşleyiş Hakkında

Doğum odasından, kadın-doğum servisinden, poliklinik ve acil servis biriminden yönlendirilen hastaların yatışları servis sekreteri tarafından yapılmaktadır. Yatışı yapılan hastanın tahlil, tetkik ve ilaç istemleri yapılmaktadır, orderlenen ilaçlar eczaneden temin edilerek hastanın hemşiresi tarafından tedavisi uygulanmaktadır. Hastanın tüm hemşirelik bakımı, tedavisi ve anne eğitimi hemşiresi tarafından yapılarak kayıt altına alınmaktadır.

Yemek ve temizlik işleri ilgili firma tarafından uygun standartlarda yapılmaktadır. Hastanede uygulanan hiçbir işlem ve hizmet için ücret talebi olmamaktadır.

12 Nisan 2022