Özellikli Hizmetler

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ MANEVİ DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ

Maneviyat olgusu, bütün insanların sahip oldukları içten ve özgün bir kapasite olarak hayatın her alanında cesaret ve güven veren bir enerjidir. Kişinin maneviyatının yüksek olması, yapabilme ve başarabilme gücünün de yüksek olmasını sağlar.

Manevi Danışmanlık/ Destek; dini referanslardan hareketle insanların acılı, sıkıntılı ve korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında, hastalık, ameliyat, sakatlık, yaşlılık gibi ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, onların yanında olmak; onlara din ve inanç açısından destek olabilmek ve hayatlarına yeni bir anlam verebilmede eşlik edebilmektir. Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi dinleme, anlama ve anlamlandırma metoduyla insanların hayatlarına dokunmayı amaç edinmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından da evrensel bir hak olarak kabul edilen Manevi Danışmanlık ve Rehberlikhizmeti; Türkiye’de 07/01/2015 Tarihinde Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında faaliyete başlamıştır. Bu protokole göre birimimiz; talep eden hastalara, hasta yakınlarına ve hastane personeline, içinde bulundukları şartlar göz önünde bulundurularak hastaların iyileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla moral, motivasyon ve manevi destek sağlamayı, dini-manevi konularda rehberlik etmeyi amaç edinmektedir.

Manevi
Danışmanlık ve Rehberlik görevlilerimiz,gerek yatan hasta servislerini ziyaret ederek, gerekse hasta, hasta yakınları ve hastane personelinin talep etmesi halindeManevi Danışmanlık ve Rehberlik odasındaki kişisel görüşmelerle hizmet vermektedir.

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik birimimiz, Diyanet İşleri Başkanlığı İle Sağlık Bakanlığı arasında “Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü” kapsamında hastanemizde Pazartesi- Salı- Çarşamba- Perşembe günleri olmak üzere haftanın dört günü zemin kat mavi alanda hizmet vermektedir.

PERSONEL LİSTESİ

Feyza KAHVECİOĞLU KARACA