Dünya Glokom Haftası nedeniyle hastanemiz Göz Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Özgür UZUN tarafından Glokom ile ilgili bilgi verildi. Göz Tansiyonu görmeyi tehdit eden önemli bir hastalıktır. Ve dünyada bir çok hasta göz tansiyonu olduğunu bilmeden yaşamını devam ettirmektedir. Bu nedenle bu sene 7-12 mart tarihler Dünya Glokom Haftası olarak farkındalık yaratmak için çeşitli etkinliklerle organize edilmiştir.
Glokom yani Göz Tansiyonu göz içi basıncının yükselerek görme sinirini tahrip etmesi sonucu tam körlüğe kadar giden görme kayıplarıyla seyreden sinsi bir göz hastalıktır. Göz Tansiyonu gelişmiş ülkelerde körlük sebepleri arasında ön sıralardadır. Göz Tansiyonu belirti vermeden aylarca hatta yıllarca ilerleyebilir ve hasta tarafından farkedildiğinde artık geri dönüşün olmayacağı bir hale gelmiş olur. Göz Tansiyonunu erken teşhis etmek için detaylı bir göz muayenesi esastır. Hasta tarafından bilinebilecek bir belirti genelde vermez. Özellikle ileri yaşlarda daha sık karşımıza çıkan göz tansiyonu hastalığı ailesinde Göz tansiyonu olanlarda daha da erken yaşlarda ortaya çıkmaktadır. O nedenle hiçbir şikayetimiz olmasa dahi 40 yaş üzerinde 2 yılda bir 50 yaş üzerinde ise yılda bir mutlaka göz tansiyonu ölçümleri yapılmalıdır.
Göz Tansiyonu teşhisi konulduysa verilen damlalar mutlaka saati saatine düzenli kullanılmalı, 3 ayda bir mutlaka kontrol yapılmalıdır. Damla tedavisi dışında lazer ve ameliyatla tedaviler de göz tansiyonu tedavisinde kullanılmaktadır.